Publisert

Hvilken ballstørrelse skal jeg velge?

Håndballer kan fåes i mange forskjellige varianter, både kvalitet, utseende, merke og ikke minst størrelser. Og, det er størrelsen som er fellesnevner for alle håndballer. I dag så skal det være lik størrelse til de forskjellige aldersgruppene over hele Norge.

Norges Håndballforbund har bestemt at alle barn og ungdom i Norge skal bruke samme størrelse på ball i konkurranse eller aktivitet. Hva man bruker på trening kan man jo variere, men da har nok treneren en mål og mening med det.

Som foreldre er det ofte vanskelig å holde tungen rett i munnen når det kommer til kjøp av ball med riktig størrelse. Derfor ønsker jeg her å hjelpe deg på riktig vei.

Herrehåndballen – stor som en liten fotball

La oss først og fremst ta det enkleste. Det er størrelse 3, som er det som kalles en herrehåndball. Ballstørrelse 3 brukes kun av gutta, eller herrene, som er 16 år eller eldre. Det vil si alle gutter som har lov til å spille senior herrer skal bruke ballstørrelse 3.

Det er en stor ball, som ofte er full av håndballklister for at man skal kunne få et ekstra godt grep på denne store ballen. Denne ballen skal ha en omkrets mellom 58 og 60 cm, og skal ha en vekt på 425-475 gram. Så her kastes det en del kilo i løpet av en håndballkamp.

Damehåndballen – betydelig lettere ball

Håndballen damene og mange av ungdomsspillerne bruker er av mer passende størrelse. Størrelse 2 er en ball som har en omkrets mellom 54 og 56 cm. Vekten på denne litt mindre ballen enn herrene spiller med er vesentlig mindre. Med en vekt på 325 – 375 gram utgjør det en stor forskjell på belastning i løpet av en hel trening eller håndballkamp.

Er du dame seniorspiller, jente- eller guttespiller, i 15 og 16 års-klassen, bruker du denne størrelsen på ballen.

De yngste ungdomsspillerne

For de 13 og 14 år gamle spillerne i både jente- og gutteklassen brukes det størrelse 1. Ballen har en omkrets på 50-52 cm og har en vekt på 290 – 330 gram.

Barnehåndballen – for lek og utvikling

I barnehåndballlen finner vi mange forskjellige størrelser på hendene til de unge spillerne. Her er kanskje forskjellene størst, og det kan være utfordrende å finne en ball man kan få et godt grep om. Derfor er det viktig at man har trenere som er våkne på utfordringene, og varierer bruken av forskjellige størrelser og typer ball man bruker i treningsarbeidet.

Allikevel er det også her bestemt noe størrelser for bruk i kamp og aktivitet. Og, her brukes det ikke klister som hjelpemeiddel.

For de eldste barna, 10-12 år gamle, brukes det størrelse 0. En liten ball med litt forskjeller på ballene i og med at omkrets skal være mellom 46 og 49 cm. Vekten vil være et sted mellom 250 – 300 gram.

Kommer vi ned i de barna som er 8-9 år gamle er det en ball som heter størrelse 00 som skal ha en omkrets på 42-45 cm. En liten ball som kan være morsom å ha i bagen også opp gjennom årene om man ønsker å ha en artig liten ball til lek og gripeøvelser.

For de yngre barna brukes det ofte mykballer, da i samme størrelse som for de håndballspillerne på 8 og 9 år.

Publisert

Smarte hekker til spensttreningen

Som håndballtrener gjennom de siste 30 årene så har jeg ofte møtte på utfordringer med at det er for få hekker av én størrelse når man skal sette opp noen øvelser hvor man gjerne vil bruke hekker. Man skulle gjerne kunne varierer med når man trenger lave, og når man trenger de litt høyere hekkene.

Med de nye hekkene som har to høyder, både 15 cm og 30 cm, i en og samme hekk, gir det mye større muligheter til å kunne tilpasse hekkene til de øvelser og utøverapparat som man har tilgjengelige.

Hekk hvor du får to størrelser i én på 1-2-3 .

Med en liten justering av «foten» så gjør man om hekken til enten høy eller lav, og når man skal oppbevare dem kan man «flatpakke» hekkene så de tar minst mulig plass.

Man kan «flatpakke» hekkene så de tar minst mulig plass.

Hekkene finner du i nettbutikken : Bestill her!

Publisert

Nytt parti med varer på vei inn

Vi har hatt en god start med nettbutikken. Våre første partier med varer er gått ut til kunder i hele vårt langstrakte land, og vi regner med de er i daglig bruk rundt i håndballhallene til glede for både små og store.

Populære forsvarsdukker

Våre forsvarsdukker, dummies eller hva man ønsker å kalle dem, har vært og er meget populære. Vi får nå inn et nytt parti med slike dukker så det er bare å legge inn bestillinger med en gang, så du kan få de levert før jul.

Våre flate markører er også et populært produkt som er enkelt å frakte med seg i bagen, om man har behov for det, og er mindre plasskrevende en de konvensjonelle kjeglene man har i plastikk. De flate markørene selges i sett med 25 markører eller sett med 50 markører i fem forskjellige farger.

Vi utvider sortimentet

Som en ny aktør på markedet med en visjon om å være tilstede i mange år fremover har vi valgt å ta steg for steg når det gjelder vekst. Vi skal bygge sten for sten og startet med kun to produkttyper i sortimentet. Nå har vi valgt å ta inn enda et par produkter.
I sendingen som kommer nå har vi Agility stiger i tre forskjellige lengder. Vi får inn en 3 meter agility stige, en 6 meter agility stige og en 10 meter agility stige.
Vi får også inn sett som inneholder avlange markører, runde markører og L-formede markører. Disse kan man bruke til blant annet å lage en avgrenset bane.